Ontwikkel jezelf tot een ervaren IT Consultant

Werken bij XCENT
Werk je bij Centric, dan werk je bij een informele en stabiele IT organisatie, met een breed dienstenportfolio waardoor klanten en medewerkers altijd oplossingen vinden voor de uitdagingen waar ze voor staan. XCENT, onderdeel van Centric, is een betrouwbare partner voor de lokale overheid. Wij ondersteunen gemeenten, provincies, waterschappen en woningcorporaties onder andere op het gebied van Sociaal Domein, Vergunningen en Belastingen, denk aan de wet- en regelgeving, het applicatiebeheer en de uitkeringsadministratie. We detacheren onze professionals vanuit een dienstverband.

Jouw takenpakket

Je neemt voor een jaar deel aan een “Young Professional Program” Sociaal Domein, Vergunningen of Belastingen, waarbij je grondige kennis en ervaring opdoet van onze softwareproducten en oplossingen. Kennis doe je op door het volgen van in- en externe trainingen en opleidingen.
Bovendien bouw je kennis en ervaring op door mee te lopen met consultants bij onze klanten. In deze projecten zal je al snel “hands on” meedraaien. Je wordt gedurende het traject begeleid en gecoacht door een Fieldmanager en een Buddy.

Dit traineeship is gericht op jouw ontwikkeling van starter tot volwaardig professional. Je krijgt letterlijk ‘training on the job’. Het uitgebalanceerde programma bestaat uit hardskills- en softskills trainingen, bedrijfs- en persoonlijke coaching en een praktijkprogramma.
Je hebt een afwisselende functie waarin je organisatorische en communicatieve kwaliteiten maximaal tot hun recht komen. Je biedt ondersteuning bij de implementatie van onze applicaties, ook ben je betrokken bij het testen van nieuwe releases en de helpdesk. Je bent dus veelvuldig in contact met (potentiële) klanten, projectmanagers en accountmanagers, Je taak is ook het beheren en onderhouden van de applicatie en de hieraan verbonden koppelingen en het oplossen van meldingen en incidenten en het geven van instructies en training (gebruikersondersteuning) en werkprocessen beschrijving.


Jouw kwaliteiten

 • Je bent een Young Professional met minimaal een afgeronde mbo+/hbo opleiding (ICT/Sociale richting)
 • Je bent het gehele traineeship van 1 jaar fulltime beschikbaar
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met IT / Software
 • Je bent gedreven en flexibel ten aanzien van werktijden
 • Je zet creativiteit in bij complexe situaties
 • Je bent bereid om veel energie in jezelf en je carrière te investeren


Waar jij op kunt rekenen

 • Het traineeship is de eerste stap naar een loopbaan bij Centric Netherlands
 • Start 1 september 2019
 • Naast een startsalaris van € 2400,- bruto o.b.v. 40 uur krijg je de beschikking over een telefoon, een laptop en een leaseauto tijdens je traineeship
 • Bovendien krijg je een jaarcontract van ons
 • Na dat jaar wordt er gekeken naar jouw kwaliteiten en ambities. Op basis daarvan wordt bepaald voor welke onderdeel van Centric je gaat werken

Contact
Waarmee kan ik je helpen?
Wil je meer weten? Bijvoorbeeld over de arbeidsvoorwaarden, opleidingsmogelijkheden of reistijden?
Neem dan contact op met Carolien Plevier 06-11736679